Započnite svoju avanturu

Povodom Praznika rada Turistička zajednica grada Biograda na Moru odlučila je jednu manifestaciju posvetiti najbrojnijim i najvjernijim gostima – Slovencima te je tako nastao sada već tradicionalni Slovenski vikend. Manifestacija je to koja traje nekoliko dana, a usmjerena je ka aktivnom načinu odmora i zabavnim večerima. Ujedno promovira okupljanje obitelji i uključenje svih članova u organizirane aktivnosti. Iako je naglasak na slovenskim gostima, manifestacija je namijenjena svima koji žele nakratko pobjeći od posla i užurbanog načina života i baviti se aktivnostima te ujedno i dobro zabaviti. Izbor aktivnosti koje se nude je zaista raznolik pa će se zasigurno pronaći nešto za svakoga: trčanje, jedrenje, šetnja ili bicikliranje. Kao ravnoteža dnevnim aktivnostima tu su večernje zabave na kojima svi sudionici imaju priliku družiti se, opustiti, odmoriti te se zabaviti u nastupima glazbenih izvođača. Mislilo se i na djecu pa i ona imaju svoj dio dnevnog i večernjeg programa.

Ako još niste, svakako posjetite Slovenski vikend i provedite Praznik rada u veselom društvu!

Run Biograd

Run Biograd počinje okupljanje sudionika na rivi, a sama utrka sastoji se od tri etape: 1 km, 5 km i 10 km. S obzirom da Slovenski vikend promovira druženje i uključenje svih članova obitelji, najkraća etapa idealna je za najmanje, odnosno najmlađe sudionike. Etapa od 5 km namijenjena je trkačima amaterima, a najduža etapa je za profesionalce i one najizdržljivije. Ljepota ove utrke je u samoj ruti koja obuhvaća samu obalu Biograda. Kreće s rive, prolazi cijelom dužinom plaže i park šumom Soline. Kotizacija za ovu odličnu utrku se ne naplaćuje, a svaki sudionik će prilikom prijave dobiti majicu s logom. Na proglašenju pobjednika i dodjeli pehara, baš svi sudionici će dobiti medalje. Svi sudionici će biti nagrađeni medaljama, a nakon toga će se održati druženje uz domjenak.

Rekreativna šetnja Biograd Walk

Nakon svih drugih aktivnosti, rezervirajte vremena i za rekreativnu šetnju.
Iz samog srca našeg grada, centralnog parka kod kolodvora, kreće se prema krajnjem cilju, hrvatskom `Gardalandu` – Fun Parku Biograd.

Šetnjom će sudionici imati priliku razgledati najljepše dijelove Biograda pa će se tako iz parka na Trgu hrvatskih velikana spustiti prema Gradskoj upravi, zgradi koja se nalazi na početku predivne biogradske rive. Šetnja se nastavlja uz hotele poznate hotelske kuće `Ilirija` koji se nalaze tik do morske obale. Nadalje se kreće prema istoimenom bazenu šetnicom koja se nalazi uz more gdje se može vidjeti plaže nagrađene plavom zastavom – šljunčanu plažu Dražice i pješčanu plažu Soline. U nastavku plaže Soline na kojoj se nalaze mnogi barovi i restorani koji su tijekom ljetne sezone dupkom puni i gdje zabava traje do ranih jutarnjih sati prolazit će se pored autokampa Soline, smještenog u hladu prekrasne borove šume. Jednog je to od najvećih autokampova Hrvatske uopće, izabran kao jedan od deset najboljih hrvatskih kampova. Nakon toga se šetnjom priključuje na bike stazu koja vodi do cilja – Fun Parka Biograd by Mirnovec.

Nakon pristizanja na završnu točku šetnje uslijedit će razgledavanje Fun Parka Biograd i svih atrakcija koje nudi. Po završetku razgledavanja, povratak do polazne točke bit će organiziranim prijevozom. Nakon šetnje od čak 4,5 km, sve sudionike zasluženo očekuje prava dalmatinska zakuska, a sve će se održati u parku odakle je šetnja i krenula.

Vožnja biciklom

Za vrijeme Slovenskog Vikenda jedan od dana rezervirajte za obiteljsku vožnju biciklom koja će imati istu rutu kao i Biograd Walk. Nakon okupljanja i registracije svih sudionika kreće se na pitoresknu vožnju obalom, šetnicom i šumom do cilja – Fun Parka Biograd. Poslije kraće pauze i razgledavanja svi sudionici vraćaju se nazad na Rivu.

Biograd Regata

Neizostavan dio aktivnog odmora svakako je regata. Slovenci su poznati kao strastveni jedriličari koji redovito dolaze u Biograd i sudjeluju na svim regatama. Biograd regata traje dva dana, počinje prijavom posada na rivi, a nakon toga slijedi sastanak skipera. Regata se sastoji od dva plova, od kojih se jedan plovi Pašmanskim kanalom, a drugi `Ljubavnim kanalom`. Nakon završetka regate slijedi svečano proglašenje pobjednika, dodjela pehara i druženje uz večeru za sve sudionike. Zabava za sve ljubitelje jedrenja je zagarantirana!

Zabavni program

Kako ne bi sve bilo usmjereno samo dnevnim aktivnostima i aktivnom načinu odmora, posjetiteljima smo pripremili zabavni program svaku večer za vrijeme trajanja Slovenskog Vikenda. Na taj način će svaki sudionik manifestacije imati priliku uživati u dalmatinskoj spizi koju će za njih osigurati domaćin te se veseliti i opustiti uz glazbu uživo i druženje. Zabavni program Slovenskog vikenda je šarolik, a sadržajno se temelji na kombinaciji klasičnih dalmatinskih elemenata, slovenskih glazbenih gostiju i tematskih sadržaja za sve generacije. Zato povedite djecu jer će i za njih biti zabave i veselja.

Svake godine najveću pažnju na zabavnom dijelu programa privuku glazbeni gosti iz Slovenije koji u Biograd donesu dašak slovenskog šarma i zagarantirane zabave. Tako su neki od glazbenih gostiju bili Tanja Žagar te Čuki bend.

Zaplešite, zapjevajte i opustite se – na odmoru ste, zaslužili ste!